2013. december 26., csütörtök

Pál utcai fiúk, modern változat

Elfogtam egy fotót Budapest leggyorsabban változó helyszínéről, ami többször volt bejegyzéseim tárgya, és abban a tavaly készült filmben (Temporary 8) is fontos szerepet töltött be, aminek készítésében én is részt vettem.

Forrás: Skyscrapercity fórum, HUmatte hozzászólása

A Corvin Sétányról, közelebbről a Grundról van szó, ahol most folytatódik az ingatlanfejlesztés: az újabb lakóépület (Corvin Park Residence) útjából eltakarították a Grund Kert nevű közösségi kertet és a Grund nevű szórakozóhely teraszát is. (Azért nem mindent: a szomszédos műemlék Táncsics-ház, ahol a Grund Kocsma fedett része és egy hostel van, a játszótér és a sarkon levő, omladozó, szintén műemlék ház maradnak a jövőben is.)

Ez egyáltalán nem váratlan, valójában a tervek szerint sokkal korábban felépült volna már ez a ház. A lépés tehát tökéletesen beleillik a környéken az ideiglenességet hordozó struktúrák történetébe: a szokatlan, "rendezetlen", de emberi romkocsma, közösségi kert, parkoló helyébe egy szigorú, tömör, rendezett ház lép. Beépítik a Pál (Futó) utcai fiúk (és lányok) Grundját, összébb zárul a város belső szerveibe mély betekintést nyújtó rés...

Ez kerül a helyére. Forrás: futureal.hu



Nincsenek megjegyzések: